עם חידוש פניה של הפעילות הקהילתית במועדון, ב-2001 קיבל המועדון החלטה אסטרטגית לפעולה למען עמותות שאינן למטרות רווח, לנציגיהן ניתנה הזדמנות להצגת עשייתן ולשיח עם חברי המועדון כחלק מתכנית מפגשי יום שישי. שיתוף פעולה דומה התקיים עם עמותות שעמדו במוקד הפקות תצוגת אופנה שאורגנו מדי תקופה על ידי חברת המועדון שושנה בן-צור.

בהנחייתה של ועדת קשרי חוץ, בהזדמנויות שונות נטל המועדון חלק מרכזי בעיצוב דרכם של גופים ציבוריים, דוגמת הכנת תכנית עסקית לעמותת נפגעי אירוע מוחי וסיוע לאיגוד הקרדיולוגים בהקמתה של מועצה ציבורית למען בריאות הלב. יזמות נוספות שביקש המועדון להוביל נגעו להקמת מנהיגות שכונתית של יוצאי אתיופיה בבת ים וב-2008 עם הקמתו של צוות חברים לקידום "תכנית לרשת אזרחית להתחדשות פני החברה בישראל".

ב-2012 בחר במועדון להוביל את תחום החינוך הטכנולוגי בישראל ובשיתוף רוטרי ישראל קיים כנס מקצועי ראשון מסוגו בישראל, במהלכו הוענקו מלגות לתלמידי רשת "אורט". במסגרת פעילות זו הקים נשיא המועדון רפי פריאל ועדת חברים מיוחדת לקידום החינוך הטכנולוגי.

בין השנים 2010-2003 עבדה ועדת המעורבות הקהילתית של המועדון בשיתוף עם ארבעה בתי ספר – שלושה בתל אביב (שבח מופת, ביאליק רוגוזין, עירוני ט') ואחד בשדרות (גיל רבין). ארבעת המוסדות נבחרו לאור תנאים מיוחדים בהם פעלו או האוכלוסיות אותן שירתו ולכולם ניתנו תרומות חומריות ורעיוניות: כספים לרכישת ציוד לימוד ולמחשוב בתי הספר, הענקת מלגות לתלמידים ולצוות המורים, סיוע ביצירת קשרים, וכלה במתן עזרה לבתי הספר כמוסד ולמשפחות התלמידים בייעוץ משפטי ובסיוע מנהלי וכספי. חברי המועדון הרצו בהתנדבות במוסדות החינוך וערכו סיורים לתלמידים בחברות מובילות במשק; בבתי הספר שבח-מופת וביאליק-רוגוזין שודרגו מגמות הלימוד למנהל עסקים.

מדי שנה התגייסו חברי המועדון לניהול בזאר בבית הספר רוגוזין ולהפעלת מתקנים בהפנינג עירוני של משפחות אומנה. פעילות נוספת עם התלמידים ומשפחותיהם כללו חונכות פרטית, אירוח משפחות בחגים וסיוע לבני נוער במציאת תעסוקה לחופשת הקיץ. סיוע משפטי איפשר באחד המוסדות הסדרת רישומם של עשרות תלמידים שאינם תושבי העיר וביקשו להשתלב בהם, ואילו תרומה כספית איפשרה במוסד אחר מימון נסיעות תלמידים בתחבורה ציבורית ללימודים. בעזרתו של רפי פריאל נקשרה פעילותו החינוכית של המועדון בפעילות עמותת "תעשיידע" מיסודה של התאחדות התעשיינים. על פי צרכי בתי הספר גויסו מאות אלפי שקלם לפרויקטים ייחודיים ובוצעו התקשרויות עם ספקים וקבלנים למתן הטבות ברוח התנדבותית.

מיזמים רחבי היקף אליהם נרתמו חברי המועדון במוסדות החינוך הביאו בין היתר ב-2005 לחנוכת מרכז למידה למדעי החברה והרוח בבית הספר שבח-מופת, אשר התאפשר הודות לתרומת "גלובס" ונחנך באירוע שבו הרצה בפני התלמידים חתן פרס נובל דניאל כהנמן. פעילות אחרת כללה התערבות המועדון בהקמת מועדון חברתי-תרבותי לתלמידי תיכון עירוני ט' באמצעות סיוע באיתור המבנה ובציודו. בקמפוס ביאליק רוגוזין נטל המועדון חלק בפתיחתו של "בית חם" למטרת יום חינוך ארוך עבור עשרות תלמידי גן. ב-2008 קידמה חברת המועדון מטילדה אלקלעי תכנית אב להפיכת תיכון עירוני ט' למרכז קהילתי.

מירה פרידמן-חמו אשר התוותה את מדיניות "עם הפנים לקהילה" כיושבת ראש הוועדה למעורבות קהילתית ולאחר מכן כיהנה כנשיאת המועדון העידה בסיום תפקידה כי "אני רואה בפעילות למען הקהילה אחד ההישגים המרכזיים של חברי המועדון… בעידן של מצוקה ופערים חברתיים וכלכליים מעמיקים – זהו אות ומופת לאחריות חברתית". עם בחירתה לנשיאות השמיעה אורלי אברהמי דברים דומים ברוח ההתפתחויות בהלך הרוח הציבורי: "הקהילה העסקית אינה יכולה לשבת מהצד בזמן של הפגנות מחאה, של שסעים ופערים בחברה הישראלית. אנו מחויבים להוביל בעשייה למען דור העתיד של מדינת ישראל  זו אינה  רק חובה עבורנו  אלא זו היא זכות להיות חלק מהנתינה והעשייה למען האחר".